Voor het slagen van de speltherapie is het heel belangrijk dat ouders/verzorgers het therapieproces ondersteunen en bereid zijn mee te veranderen als hun kind veranderd.
In de gesprekken die ik met u heb, zoals tijdens de intake, het bespreken van het behandelplan, de tussenevaluatie en de eindevaluatie, bespreek ik de vordering van uw kind, maar indien gewenst en/of nodig ook het gedrag van het kind in de thuis- en schoolsituatie van het kind.
In deze gesprekken kan ik ingaan op problemen in die u ter sprake brengt en samen met u kijken naar openingen en mogelijkheden voor deze situaties, afgestemd op uw visie, mogelijkheden en kennis over het kind.
Ouderadvisering draagt bij aan verbetering van de ouder-kind relatie. Door vragen over de opvoeding en het ouderschap te bespreken wordt u als ouder/opvoeder zekerder in uw handelen en vergroot u uw vaardigheden als opvoeder. Bovendien kunt u daarna beter afstemmen op de ontwikkelingsbehoeften van uw kind. Dit werkt harmoniserend in uw gezin.
Mocht er intensieve ouderbegeleiding nodig zijn, dan kan ik u mogelijk doorverwijzen naar een collega die daar speciaal voor is opgeleid.