Werkwijze
Als ouder/verzorger kunt u uw kind zelf aanmelden:
• door een bericht te sturen via het berichtenformulier
• telefonisch: 06 4120 3817
De speltherapeut bespreekt telefonisch de problematiek van het kind met de ouders. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Ter voorbereiding op het intakegesprek vullen ouders intakeformulieren in.
Intakegesprek
Het intakegesprek heeft ten doel de gedragsproblematiek te verhelderen en de hulpvraag te formuleren. Dit gesprek is gratis.
Schoolobservatie en spelobservaties
Na de intake worden voor het kind een schoolobservatie en twee spelobservaties ingepland. Deze observaties hebben ten doel: kennismaken met het kind en bepalen of speltherapie bij de hulpvraag en mogelijkheden van het kind kan aansluiten.
Behandelplan en behandelingsovereenkomst
Na de observaties maakt de speltherapeut een behandelplan waarin de doelen staan voor de behandeling van het kind. Wanneer de ouders/verzorgers akkoord zijn met het behandelplan, tekenen zij een behandelingsovereenkomst met de speltherapeut.
Start van de speltherapie
Na de intake en spelobservaties kan de behandeling starten. De therapiesessies vinden wekelijks op dezelfde tijd en plek plaats. Een therapiesessie duurt drie kwartier en speelt zich af in de spelkamer. Het kind komt iedere week op het zelfde tijdstip naar de spelkamer.
Evaluatie
Rond de tiende sessie is er een tussenevaluatie: een gesprek waarin met ouders/verzorgers wordt ingeschat hoeveel behandelingen nog nodig zijn. Eventuele info van school wordt hierin meegenomen.
Afronden therapie
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de problematiek en de mogelijkheden van het kind. Meestal gaat het om 10 tot 20 sessies. Tegen het einde van de behandelperiode is er altijd een eindevaluatiegesprek met ouders. Hierin wordt het effect van de behandeling besproken n.a.v. het probleemgedrag voor de aanmelding.